Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Счетоводство за фирми от други градове от България

25.10.2019

Счетоводство за фирми от други градове от България

Може ли счетоводството да се води дистанционно от счетоводна къща от един град за клиенти от други градове? Можете ли да изберете счетоводна къща от друг град?

ВОДЕНЕ НА ДИСТАНЦИОННО СЧЕТОВОДСТВО ОТ КОНТАБИЛ

Съвременните технологии позволяват счетоводството да се води дистанционно. Прехвърляйки на КОНТАБИЛ грижата за своето счетоводство, вие ще си осигурите повече време, за да развивате успешно своя бизнес и ще спестите част от разходите си.

Това може да стане със следните лесни стъпки:

 1. Договорът за счетоводно подписване се подписва и изпраща по имейл или по куриер.
 2. Заплащането на счетоводната услуга се извършва по банков път.
 3. Документите на фирмата се изпращат сканирани по електронна поща или по куриер до адрес на счетоводната кантора.
 4. Данъчните и осигурителни декларации се подават онлайн след заявяване достъп до електронните услуги на НАП.
 5. Възможност за бърза и лесна комуникация със счетоводната кантора чрез мейл и по телефон.
 6. Не ви се налага да комуникирате директно с органите на НАП относно извършваните проверки.
 7. Дистанционно изготвяне на документите за регистрация по ЗДДС.

КОНТАБИЛ се намира в град Русе и ние водим счетоводството на фирми, регистрирани в Русенска област, тъй като за тях компетентния офис на НАП е този в Русе.
Тъй като имаме и клиенти от други части на България, тук ще обясним как работим с тях.
В Търговския регистър всяка фирма е длъжна да обяви адрес на управление на територията на страната. Компетентната дирекция на НАП е тази по адреса на управление на лицето (фирмата или физическото лице). Всички данъчни декларации се подават в компетентната дирекция на НАП. Всички удостоверения от НАП се получават от компетентната дирекция. Проверките и ревизиите също се извършват от компетентната дирекция. Регистрацията по ЗДДС също се извършва от съответния офис на компетентната дирекция.
Фирмата може по желание да обяви в Търговския регистър адрес за кореспонденция с НАП. Разликата е, че кореспонденцията от НАП ще пристига на този адрес, а също и при проверка и ревизия инспекторите от НАП трябва да идват в адреса на кореспонденция.
Няма ограничения фирмата да бъде регистрирана където и да е на територията на България както и адресът за кореспонденция с НАП да е където и да е в България, а дейността да се извършва в обект на друго място. Например ако фирма, регистрирана в Русе, има магазин в София, компетентния офис на НАП ще бъде този в Русе.
КОНТАБИЛ предлага адрес на управление и адрес за кореспонденция в Русе. Въпреки това на практика обикновено не се налага адреса на управление или за кореспонденция да е в Русе за да регистрираме фирмата или за да водим счетоводството.
Документите за регистрация на фирма в Търговския регистър могат да се подават във всички офиси на Търговския регистър в цялата страна независимо къде е адреса на управление на фирмата. Още по-лесно е документите да се подадат онлайн, с електронен подпис на адвокат и тогава физическият адрес на фирмата и на изготвящия документите съвсем няма значение. Това може да стане по следния начин:

 1. Изпращате данните за регистрацията на фирмата по имейл.
 2. Изготвяме документите и Ви ги изпращаме по имейл.
 3. Заверявате спесимена от подписа при нотариус и откривате набирателна сметка във Вашия град.
 4. Подписвате и останалите документи и ги изпращате по куриер.
 5. Ние Ви даваме банкова сметка и фактура, по които извършвате плащането.
 6. Когато получим документите ги подаваме онлайн.

Воденето на счетоводството също може да се извършва от разстояние. Договорът за счетоводно обслужване може да се подпише и изпрати по имейл или по куриер. Заплащането на счетоводната услуга се извършва по банков път, а фактурите се изпращат по имейл. Ние нямаме нужда от документите на фирмата в оригинал, а е достатъчно да ги изпращате сканирани по имейл. Данъчните декларации се подават онлайн. Заявяването на достъпа до електронните услуги може да се извърши във всеки офис на НАП. Необходимо е само пълномощно. Пълномощното трябва да е нотариално заверено само ако искаме достъп до данъчна и осигурителна информация или регистрация по ЗДДС. С това пълномощно можем също да получим ПИК на фирмата, както и на физически лицa (на управителя на фирмата, на едноличния собственик на капитала, на съдружниците - заради осигуряването) от всеки офис на НАП в цялата страна. Полученият ПИК ни дава достъп до данъчно-осигурителната информация в сайта на НАП за електронни услуги. Вие също можете да ни осигурите такъв достъп безплатно и без пълномощно като си извадите сами ПИК в НАП, което отнема около 5 минути. След като ни предоставите ПИК-а, ще имаме достъп и до тази услуга. ПИК е персонален идентификационен код, чрез който освен другите неща, може да се получава достъп до данъчно-осигурителна информация за фирми и физически лица. Можем също да Ви изготвим документите за регистрация по ЗДДС дистанционно. Заявлението за регистрация може да се подаде дистанционно, но имаме нужда от нотариално заверено пълномощно. НАП могат да връчат регистрацията по ДДС по електронен път, макар че към момента не винаги го правят. Като цяло за регистрация по ЗДДС вероятно ще се наложи да посетите офиса на НАП, но ние ще Ви подготвим всички документи.
Комуникацията между Вас и нас може да се извършва по имейл и телефон. Можете да изпращате документите сканирани по имейл. Ние подаваме декларациите в НАП по електронен път.
Комуникацията с НАП се извършва в писмен вид. В НАП няма значение какво е казано, а само какво е написано. Документите могат да се представят в НАП по пощата, с куриер, или в електронен вид. Физическият контакт с инспекторите от НАП е необходим много рядко и дори е за предпочитане да се избягва.

Какви са нашите предимства:

 • Водене на дистанционно счетоводство на фирми от всички краища на България.
 • Изрядно счетоводство на атрактивни цени.
 • Добре функционираща връзка счетоводител – фирма. Предоставяне на навременни и разбираеми отговори по възникнали казуси на нашите клиенти.
 • Предлагане на индивидуални решения, съобразени с вашия бизнес. Добре изградена система за известяване посредством електронна поща и SMS.
 • Представителство пред органите на НАП и други държавни институции. – Без значение къде е регистрирана вашата фирма, достатъчно е само да посочите адрес за кореспонденция с органите на НАП – офиса на КОНТАБИЛ в Русе. Цялата кореспонденция касаеща проверки и ревизии с НАП, ще идва при нас и вие ще бъдете улеснени, без да ви се налага лично да се срещате с инспекторите от НАП.
 • Ефективно и бързо намиране на решения и въпроси в областта на трудови и осигурителни отношения, юридически казуси, администриране и документиране на протичащите финансово-счетоводни и икономически процеси.
 • Предоставяне за безплатно ползване специално разработен софтуер за фактуриране, който улеснява работата и спестява време.
 • Публикуване в contabil.bg на актуална и полезна информация, която ще помогне на вашия бизнес.

 

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах