Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

Калкулатор за работна заплата - Счетоводна къща ...

12.07.2017

Калкулатор за работна заплата - удръжки за осигуровки. Дължими данъци. Фондове и отчисления за държавното обществено осигуряване (ДОО) и на ДЗПО

 

Справка за работна заплата

Калкулатор Осигуряване
Видове осигуряване
Статия Процент Сума лв.
Осигурителен доход
Всичко БТВ
Лични удръжки:
ЗО
ДДФЛ
Всичко лични удръжки
Чиста сума за получаване
Начисления за работодателя:
Фонд ТЗПБ
ЗО
Всичко начисления за работодателя -
Всичко осигуровки и ДДФЛ за внасяне
Видове осигуряване

 

За Ваше удобство предлагаме онлайн калкулатор за работни заплати, удръжки за осигуровки, дължим данък и начисления за сметка на работодателя.
В калкулатора процентът на осигуровката за трудова злополука и професионална болест (ТЗПБ) е заложен по подразбиране като 0.5 %, макар че може да варира между 0.4% и 1.1%. Можете да въведете правилния процент на вноската за фонд ТЗПБ.
Можете да изберете годината на раждане - до 1959 г. или след 1960 г., защото за родените след 1960 г. се правят вноски за допълнително задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО) в универсален пенсионен фонд. По подразбиране е избрана опцията - до 1959 г., при която личните социални осигуровки и допълнителното задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО) са посочени заедно. Общата сумата на двете осигуровки за родените преди и след 1960 г. е една и съща, но за родените след 1960 г. осигуровката се разделя между фондовете на държавното обществено осигуряване (ДОО) и на ДЗПО.
Изчисленията се правят за най-масовата трета категория труд. Те могат да се извършат и за възнаграждение под минималната работна заплата (МРЗ), тъй като трудови договори могат да се сключват и за суми под МРЗ, ако става дума за непълен работен ден.
Калкулаторът изчислява също дължимите осигуровки за самоосигуряващите се лица. Осигурителният доход може да бъде между минималния месечен осигурителен доход за самоосигуряващи се лица и максималния размер на осигурителния доход. Калкулаторът изчислява осигуровките за родените до 1959 г. и след 1960 г. във вариантите с осигуряване за болнични и без осигуряване за болнични. Калкулаторът изчислява осигуровките в случай, че самоосигуряващото се лице не получава възнаграждение, както и осигуровките и данъка в случай, че самоосигуряващото се лице получава възнаграждение за положения труд.
Калкулаторът за работни заплати и осигуровки изчислява също дължимите данъци и осигуровки за работещите по договор за управление и контрол (ДУК). Дори ако работещият по договор за управление и контрол работи на непълен работен ден, за него трябва да се плащат осигуровки най-малко върху минималния осигурителен доход за управител, работещ на пълен работен ден.

Когато се правят изчисления за заплата по трудов договор и договор за управление и контрол, калкулаторът може да прави изчисленията в 3 варианта:

  • По подразбиране извършва изчисленията върху зададена брутна заплата.
  • Може да се зададе чиста сума за получаване и да изчисли брутната заплата, осигуровките и данъка.
  • Може да се зададе общият разход за фирмата - заплата и осигуровки за сметка на работодателя.

За осигуряването на собственика на фирмата можете да прочетете повече тук:
Какви са начините за осигуряване на собственика на фирмата?

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах