Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Списъците на Ричард Браснън

09.07.2017

Списъците на Ричард Браснън

Сър Ричард Брансън,основател на Virgin. Основните съвети на Брансън към предприемачите. Организирането на задачите през деня - основа за успеха.

Един от най-големите милиардери в света, който наскоро беше в България и изнесе лекция – 66-годишният британски бизнесмен сър Ричард Брансън,основател на Virgin, е човек, който обича да пише. Писането е първият му бизнес, защото е започнал с ученическо списание, след като е напуснал училище. Писането е и настоящата му страст, защото продължава да издава авторски книги и да обновява ежедневно личния си блог. Писането обаче е и един от най-сериозните инструменти в управлението на бизнеса му. Всъщност един от основните съвети на Брансън към предприемачите е да записват всичките си идеи, дори и най-откачените. Както и да правят непрекъснато списъци със задачите, които трябва да изпълнят и хората, които трябва да срещнат. И най-важното списъци с хрумвания! Брансън е създал по този начин някои от най-успешните си бизнеси и твърди, че колкото по-нестандартна е една идея и съответно толкова по-малко хора биха й обърнали внимание, за да правят бизнес с нея, толкова по-успешна се оказва тя. Записването на ежедневния план започва за Брансън от сутринта. И така – цял живот. Точното записване на идеи, хора и задачи според Брансън е в основата на добрата организация на деня му.

Как протича делника на този световноизвестен предприемач? Изглежда много приятно но със сигурност е и доста натоварено.

Ето как.

Брансън започва работа от 5 ч. сутринта, като преди това е спал точно 6 часа – напълно достатъчно за всеки възрастен човек. Задължително започва с раздвижване и спорт, защото това прави организма му и деня му по-продуктивен. След това закусва и общува със семейството си. Рано сутринта отхвърля и работата по имейла си като отговаря/пише на всички писма. Това освобождава следващите му часове от деня за друг вид дейности.

Следва доста уплътнен дневен ред. В него храната е между другото. Ако има обяд, той е работен, защото Брансън не обича класическите срещи около заседателни зали. Ако не е работен обяд, то бизнес-срещата обикновено е разходка, което всъщност е доста приятен подход.

Вечерята обаче е за близки и приятели/познати, но...и тук добрата идея винаги е добре дошла, а бележникът на Брансън винаги е в задния му джоб.

Коментирай

Ако желаете да се свържем с вас, моля попълнете данните за контакт по-долу. Попълването е по избор. Данните за контакт няма да бъдат публикувани в сайта.

Все още няма коментари за тази новина. Напишете първия коментар

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах