Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Списъците на Ричард Браснън

09.07.2017

Списъците на Ричард Браснън

Сър Ричард Брансън,основател на Virgin. Основните съвети на Брансън към предприемачите. Организирането на задачите през деня - основа за успеха.

Един от най-големите милиардери в света, който наскоро беше в България и изнесе лекция – 66-годишният британски бизнесмен сър Ричард Брансън,основател на Virgin, е човек, който обича да пише. Писането е първият му бизнес, защото е започнал с ученическо списание, след като е напуснал училище. Писането е и настоящата му страст, защото продължава да издава авторски книги и да обновява ежедневно личния си блог. Писането обаче е и един от най-сериозните инструменти в управлението на бизнеса му. Всъщност един от основните съвети на Брансън към предприемачите е да записват всичките си идеи, дори и най-откачените. Както и да правят непрекъснато списъци със задачите, които трябва да изпълнят и хората, които трябва да срещнат. И най-важното списъци с хрумвания! Брансън е създал по този начин някои от най-успешните си бизнеси и твърди, че колкото по-нестандартна е една идея и съответно толкова по-малко хора биха й обърнали внимание, за да правят бизнес с нея, толкова по-успешна се оказва тя. Записването на ежедневния план започва за Брансън от сутринта. И така – цял живот. Точното записване на идеи, хора и задачи според Брансън е в основата на добрата организация на деня му.

Как протича делника на този световноизвестен предприемач? Изглежда много приятно но със сигурност е и доста натоварено.

Ето как.

Брансън започва работа от 5 ч. сутринта, като преди това е спал точно 6 часа – напълно достатъчно за всеки възрастен човек. Задължително започва с раздвижване и спорт, защото това прави организма му и деня му по-продуктивен. След това закусва и общува със семейството си. Рано сутринта отхвърля и работата по имейла си като отговаря/пише на всички писма. Това освобождава следващите му часове от деня за друг вид дейности.

Следва доста уплътнен дневен ред. В него храната е между другото. Ако има обяд, той е работен, защото Брансън не обича класическите срещи около заседателни зали. Ако не е работен обяд, то бизнес-срещата обикновено е разходка, което всъщност е доста приятен подход.

Вечерята обаче е за близки и приятели/познати, но...и тук добрата идея винаги е добре дошла, а бележникът на Брансън винаги е в задния му джоб.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах