Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Големите банки подготвят нова валута - Счетоводна къща ...

03.09.2017

Големите банки подготвят нова валута - Счетоводна къща ...

До въвеждането на нова криптовалута могат да доведат преговори с националните банки на държавите, в които функционират 6-те най-едри трезори в света.

Все повече банкови служители могат да останат без работа в близките години, ако идеята на шест от ней-едрите трезори в света за нова валута бъде реализирана. Това са Барклис, Креди Сюиз, Ейч Ес Би Си, Ем Ю Еф Джи, Стейт Стрийт и Канадиан Империал Банк. Изглежда и сегашната скорост на банковите преводи се вижда бавна на най-големите в бранша, тъй като една от целите им е скъсяване на времето на банкови операции и...намаляване на зависимостта от човешки капацитет. С две думи по-малко служители ще са необходими на банковите гиганти, ако разполагат с подобна валута. Също както и криптовалутите тя е нематериална, иновативна, а в случая ще се използва основно при сделки с ценни книжа и за бързи операции. Идеята изобщо не е мираж, а е планирана за осъществяване до края на следващата година. Сегашният етап на реализация е този на преговори с националните банки на държавите, където функционират 6-те гиганта. Криптовалутите са изпитание за регулациите на централните банки и правителствата, защото вече е доказано, е дават възможност за пране на пари, което се преследва от всички „бели“ държави. Пак това лято в южната ни съседка беше разкрита такава схема, за която се предполага, че е позволила изпирането на близо $4 милиарда. Престъпникът се оказа руски гражданин, който ръководеше схемата от гръцко село, а държавата, която го разкри и поиска екстрадицията му беше САЩ.

Новата валута на шестте не е прецедент. Точно преди една година друга голяма банка Ю Би Ес, съвместно с технололгична компания, направи криптовалутата utility settlement coin (USC), към която в последствие се присъедини включително Дойче банк.

Спорове около скоростта на транзакциите станаха причина за разделянето на традиционната криптовалута биткойн, която през пролетта на т.г. бе официално призната от Япония. Днес тя е разделена на класически биткойн и биткойн кеш, а стойността й този септември достигна исторически максимум – един биткойн =  $4,68.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах