Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

8 съвета при избор на счетоводна къща

11.01.2018

8 съвета при избор на счетоводна къща

Спестете средства, време и нерви с правилен избор на счетоводна къща. Предлагаме ви осем критерия, които да Ви насочат в правилната за бизнеса Ви посока.

Предстои ви да поставите началото на малък бизнес и повече от всичко се стремите да постигнете нечувано добри резултати? Давате максимума от себе си в създаването на план, изграждането на политика, подбор на персонал и прецизно селектиране на продукта, който възнамерявате да предлагате, но забравяте нещо много важно, а именно изборът на счетоводна къща.

Една добра къща е в състояние да ви спести не малко средства, време, усилия и нерви. Днес пазарът предлага богато разнообразие и това още повече затруднява гражданите. За да бъдем максимално полезни на хората в обществото, то ние ще изложим 8 ценни и полезни съвета, които вярваме, че ще ви отведат на правилното място. Следвайте ги стриктно и безотказно и не позволявайте да бъдете манипулирани, залъгвани и шантажирани – нещо, което наблюдаваме, че се случва масово в последно време.

Съвет №1: Опит

Ваш приятел, сътрудник, познат или роднина ви препоръчва услугите на счетоводна къща, от които преди време се е възползвал, но случаят му се различава значително с вашия. Това, че доверен човек извършва препоръка съвсем не значи, че изборът му е бил правилен. Ето защо съветваме да отдадете заслужено внимание на опита. Все пак за никого не е тайна, че колкото по-дълго време е на пазара дадена къща, то с толкова повече заплетени и неразрешими ситуации се е сблъсквала. Освен това броят на клиентите й със сигурност е по-голям, в сравнение с този, който има току – що прохождаща кантора.

Съвет №2 : Препоръки

В съвет №1 отбелязахме, че опитът е преди всичко останало. Неслучайно поставихме началото на класацията именно с него. Това обаче не значи, че препоръките са нещо маловажно, дори напротив. В случай, че за пръв път ви се налага да се сблъскате с подобен проблем, то вслушвайте се в тях. Благодарение на получените мнения, придобивате яснота за самата дейност на кантората, коректността, как работи и дали клиентите са доволни. По този начин ще чувствате спокойствие, че няма да бъдете поведени и ще можете да се фокусирате върху останалите неща, касаещи бизнеса ви.

Съвет №3: Консултация

Когато човек за пръв път се сблъсква с нещо ново, то въпросите бликат непрестанно. Затова е повече от важно да попаднете на кантора, разполагаща с юристи и професионални счетоводители, в готовност да ви консултират по всяко едно време, така че бизнесът ви да се разраства все повече.

Съвет №4: Проверка на квалификация

Много от едва прохождащите бизнесмени не отдават сериозно внимание и отношение на някой специфики, като тази дали счетоводителят, който избират, е достатъчно квалифициран. Това не винаги значи, че дипломата му трябва да бъде от най-престижния университет или на стената в офиса да висят безброй сертификати. В България не е никак трудно да се сдобиеш с такива „титли“. Разпознаването на добър професионалист се извършва по следния начин. Той трябва винаги да бъде в готовност да разясни заплетени и сложни казуси по начин, който да е разбираем за обикновения гражданин. Ако лицето, което сте избрали, успява да се справи с това, то бъдете сигурни, че сте попаднали на правилното място.

Съвет №5: Връзка между счетоводител и фирма

Уверете, се че избраният от вас счетоводител ще поддържа постоянна връзка с фирмата ви. Това не бива да се случва единствено преди изготвянето на годишните финансови отчети. Смятате, че сегашният не проявява достатъчна загриженост? Не губете време, а потърсете друг на негово място, който смятате, че би се оказал далеч по-добър професионалист.

Съвет № 6: Изрядно счетоводство = добра цена

В случай, че в един момент от живота си решите да продадете фирмата, то бъдете наясно, че максимална цена можете да й вземете единствено тогава, когато воденето на счетоводство през годините е било съвършено изрядно. Съвет №5 е неразривно свързан със съвет №6. Ако се проявява загриженост целогодишно, то това значи, че всеки един казус ще ви бъде разясняван и ще може да се отреагира навреме за благото на бизнеса ви. Резултатът от това ще бъде максимална печалба от продажба.

Съвет №7: Счетоводител, който да пести парите ви

Във все по-сложна задача се превръща откриването на професионалист, който да е активен в пестенето на вашите средства. Докато протича процеса на работа, то на вас ще се налага да взимате поредица от решения. Капаните, в които гражданите попадат, никак не са малко, затова и наетото лице е длъжно да ви предупреждава за тях.

Много внимавайте по какъв начин биват спазвани всички законови изисквания, тъй като собственикът на фирмата е онзи, който следва да заплати санкциите и глобите, ако му бъдат наложени такива от държавата. Разбира се, за това трябва да се е стигнало до закононарушение.

Съвет №8: Местоположение

Локацията е също толкова важна, колкото и всички останали съвети, изброени по-горе. Поне няколко пъти в месеца ще ви се налага посещение за попълване и подписване на документация. За никого не е тайна, че днес по-голям процент от услугите са напълно автоматизирани и се извършват онлайн, но не забравяйте, че физическият контакт е предпоставка за дългосрочни взаимоотношения и пълноценно доверие.

Спазвайки 8 – те съвета, то вие си гарантирате откриването на счетоводна къща, която да ви изстреля право към върха. КОНТАБИЛ ЕООД град Русе е избор, за който няма да съжалявате, защото можете да разчитате на лоялност, професионализъм и отношение във всеки един момент.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах