Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

8 съвета при избор на счетоводна къща

11.01.2018

8 съвета при избор на счетоводна къща

Спестете средства, време и нерви с правилен избор на счетоводна къща. Предлагаме ви осем критерия, които да Ви насочат в правилната за бизнеса Ви посока.

Предстои ви да поставите началото на малък бизнес и повече от всичко се стремите да постигнете нечувано добри резултати? Давате максимума от себе си в създаването на план, изграждането на политика, подбор на персонал и прецизно селектиране на продукта, който възнамерявате да предлагате, но забравяте нещо много важно, а именно изборът на счетоводна къща.

Една добра къща е в състояние да ви спести не малко средства, време, усилия и нерви. Днес пазарът предлага богато разнообразие и това още повече затруднява гражданите. За да бъдем максимално полезни на хората в обществото, то ние ще изложим 8 ценни и полезни съвета, които вярваме, че ще ви отведат на правилното място. Следвайте ги стриктно и безотказно и не позволявайте да бъдете манипулирани, залъгвани и шантажирани – нещо, което наблюдаваме, че се случва масово в последно време.

Съвет №1: Опит

Ваш приятел, сътрудник, познат или роднина ви препоръчва услугите на счетоводна къща, от които преди време се е възползвал, но случаят му се различава значително с вашия. Това, че доверен човек извършва препоръка съвсем не значи, че изборът му е бил правилен. Ето защо съветваме да отдадете заслужено внимание на опита. Все пак за никого не е тайна, че колкото по-дълго време е на пазара дадена къща, то с толкова повече заплетени и неразрешими ситуации се е сблъсквала. Освен това броят на клиентите й със сигурност е по-голям, в сравнение с този, който има току – що прохождаща кантора.

Съвет №2 : Препоръки

В съвет №1 отбелязахме, че опитът е преди всичко останало. Неслучайно поставихме началото на класацията именно с него. Това обаче не значи, че препоръките са нещо маловажно, дори напротив. В случай, че за пръв път ви се налага да се сблъскате с подобен проблем, то вслушвайте се в тях. Благодарение на получените мнения, придобивате яснота за самата дейност на кантората, коректността, как работи и дали клиентите са доволни. По този начин ще чувствате спокойствие, че няма да бъдете поведени и ще можете да се фокусирате върху останалите неща, касаещи бизнеса ви.

Съвет №3: Консултация

Когато човек за пръв път се сблъсква с нещо ново, то въпросите бликат непрестанно. Затова е повече от важно да попаднете на кантора, разполагаща с юристи и професионални счетоводители, в готовност да ви консултират по всяко едно време, така че бизнесът ви да се разраства все повече.

Съвет №4: Проверка на квалификация

Много от едва прохождащите бизнесмени не отдават сериозно внимание и отношение на някой специфики, като тази дали счетоводителят, който избират, е достатъчно квалифициран. Това не винаги значи, че дипломата му трябва да бъде от най-престижния университет или на стената в офиса да висят безброй сертификати. В България не е никак трудно да се сдобиеш с такива „титли“. Разпознаването на добър професионалист се извършва по следния начин. Той трябва винаги да бъде в готовност да разясни заплетени и сложни казуси по начин, който да е разбираем за обикновения гражданин. Ако лицето, което сте избрали, успява да се справи с това, то бъдете сигурни, че сте попаднали на правилното място.

Съвет №5: Връзка между счетоводител и фирма

Уверете, се че избраният от вас счетоводител ще поддържа постоянна връзка с фирмата ви. Това не бива да се случва единствено преди изготвянето на годишните финансови отчети. Смятате, че сегашният не проявява достатъчна загриженост? Не губете време, а потърсете друг на негово място, който смятате, че би се оказал далеч по-добър професионалист.

Съвет № 6: Изрядно счетоводство = добра цена

В случай, че в един момент от живота си решите да продадете фирмата, то бъдете наясно, че максимална цена можете да й вземете единствено тогава, когато воденето на счетоводство през годините е било съвършено изрядно. Съвет №5 е неразривно свързан със съвет №6. Ако се проявява загриженост целогодишно, то това значи, че всеки един казус ще ви бъде разясняван и ще може да се отреагира навреме за благото на бизнеса ви. Резултатът от това ще бъде максимална печалба от продажба.

Съвет №7: Счетоводител, който да пести парите ви

Във все по-сложна задача се превръща откриването на професионалист, който да е активен в пестенето на вашите средства. Докато протича процеса на работа, то на вас ще се налага да взимате поредица от решения. Капаните, в които гражданите попадат, никак не са малко, затова и наетото лице е длъжно да ви предупреждава за тях.

Много внимавайте по какъв начин биват спазвани всички законови изисквания, тъй като собственикът на фирмата е онзи, който следва да заплати санкциите и глобите, ако му бъдат наложени такива от държавата. Разбира се, за това трябва да се е стигнало до закононарушение.

Съвет №8: Местоположение

Локацията е също толкова важна, колкото и всички останали съвети, изброени по-горе. Поне няколко пъти в месеца ще ви се налага посещение за попълване и подписване на документация. За никого не е тайна, че днес по-голям процент от услугите са напълно автоматизирани и се извършват онлайн, но не забравяйте, че физическият контакт е предпоставка за дългосрочни взаимоотношения и пълноценно доверие.

Спазвайки 8 – те съвета, то вие си гарантирате откриването на счетоводна къща, която да ви изстреля право към върха. КОНТАБИЛ ЕООД град Русе е избор, за който няма да съжалявате, защото можете да разчитате на лоялност, професионализъм и отношение във всеки един момент.

Коментирай

Ако желаете да се свържем с вас, моля попълнете данните за контакт по-долу. Попълването е по избор. Данните за контакт няма да бъдат публикувани в сайта.

Все още няма коментари за тази новина. Напишете първия коментар

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах