Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Годишни декларации за 2015 г.

09.03.2016

Годишни декларации за 2015 г.

Годишни декларации за 2015 г. Срокове за подаване на годишни отчети за дейността и декларации за годишния корпоративен данък и за фирми без дейност

НАП изпрати към фирмите следния имейл във връзка с подаването на годишни данъчни декларации за 2015 г.:

Срокът за подаване на ГДД по ЗКПО е 31 март
 

Уважаеми госпожи и господа,

Срокът за подаване на декларациите за годишния корпоративен данък е 31 март, като този срок важи и за фирмите, които не са извършвали дейност през 2015 г. Това е и срокът, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март 2016 г.

Корпоративни декларации са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2015 година. Те попълват отделен формуляр - образец 1010а. В него фирмите декларират, че за предишната година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи съгласно счетоводното законодателство. Към тази декларация не се прилага годишен отчет за дейността.
Декларациите се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата. Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

До 31 март се подават и Годишните отчети за дейността или декларация, че задълженото лице е било икономически неактивно през 2015 г. пред НСИ.

Повече информация за подаването на Годишния отчет от дейността може да получите от експертите от Териториалните статистически бюра на Националния статистически институт.

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах