Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Данък върху разходите в натура

04.10.2016

Данък върху разходите в натура

Данък върху разходите в натура при използване на фирмени активи за лични цели. Осчетоводяване на разходи за поддръжка ремонт и експлоатация.

Народното събрание прие новият данък върху разходите в натура, с който се облагат разходите за лично ползване на фирмени активи, известен още като данък "уикенд -2". Новият данък се прие с промени в Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО). Промените бяха обнародвани в Държавен Вестник бр.75 от 27 Септември 2016г.

Новият данък е продължение на данък "уикенд", който беше въведен от началото на 2016 г. и въведе облагане с ДДС на използването на фирмени активи за лични цели.

Данъкът се въвежда със задна дата - от 01.01.2016 г.

С данъка се облага смесеното ползване - за фирмени и лични цели на:

  • превозни средства;
  • недвижими имоти;
  • активи, различен от превозно средство и недвижим имот.

Заедно с това отпада облагането с 10%-ния данък върху разходите за поддръжка, ремонт и експлоатация на превозни средства, когато с тях се осъществява управленска дейност.

 

Коментирай

Ако желаете да се свържем с вас, моля попълнете данните за контакт по-долу. Попълването е по избор. Данните за контакт няма да бъдат публикувани в сайта.

Все още няма коментари за тази новина. Напишете първия коментар

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах