Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Brexit - очаквани промени и последици за ЕС

02.07.2016

Brexit - очаквани промени и последици за ЕС

Референдума във Великобритания за излизане от Европейския съюз. Ракции на агенциите Мудис и Фич. Ще има ли вносни мита и миграция на работници?

Brexit

На референдума във Великобритания за извлизане от Европейския съюз, привържениците на напускането изненадващо спечелиха с 52% от гласовете срещу 48% за оставане в ЕС.
Веднага след като резултатите от референдума станаха ясни премиерът Дейвид Камерън обяви, че ще си подаде оставката. Дейвид Камерън, който е привърженик на оставането на Великобритания в Европейския съюз заяви, че той няма да подаде уведомление до Европейския съюз и няма да задейства чл. 50 за излизането на страната от ЕС. С подаването на уведомлението по чл. 50 ще започне да тече срока от 2 години, през който ЕС и Великобритания трябва да уредят взаимоотношенията си във връзка с напускането. Технически Дейвид Камерън още не си е подал оставката. Той заяви, че новият министър-председател ще бъде избран на конгреса на Консервативната партия през септември 2016 г.
Рейтинговата агенция „Стандард енд Пуърс“ (Standard & Poor's) понижи понижи кредитния рейтинг на Великобритания с две степени от най-високия „ААА“ до „АА“ и с една степен рейтинга на Европейския Съюз - от „AA+“ до „АА“.

БрекзитАгенция „Фич“ (Fitch) също понижи кредитния рейтинг на Великобритания от „АА+“ до „АА“ с негативна перспектива.
Агенция „Мудис“ (Moody's) промени своята перспектива за Великобритания от „положителна“ на „негативна“.
„Фич“ и „Мудис“ намалиха кредитния рейтинг на Великобритания през 2013 г.
При предстоящите преговори с ЕС, Великобритания вероятно ще иска да остане част от общия пазар.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах