Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Втори мост над Дунав при Русе - Счетоводна къща Контабил

03.09.2017

Втори мост над Дунав при Русе - Счетоводна къща Контабил

Доброто местоположение, увеличеният трафик и доброто митническо обслужване са достатъчни предпоставки за изграждане на втори мост над река Дунав при Русе.

Докато в общественото пространство се подхвърлят идеите за нови мостове над Дунав при Силистра и Кълъраш и съответно при Оряхово – Бекет, местните общност в Русе и Гюргево в лицето на областните администрации поставиха въпроса за втори мост на Дунав при Русе. Причината е, че трафикът по стария мост при Дунав се увеличава в пъти през последната година, а вторият мост при Видин изобщо не решава този въпрос.

На всеки, който е минавал през мостовете при Русе и Видин през последните години не може да не направи впечатление контрастът между старомодния, несъответстващ по вид и капацитет мост при Русе и модерния и красив Видински мост. Съоръжението в Русе става все по-неуместно за 21 век, а в същото време мястото си остава все така стратегическо. Причините не са една и две. На първо място доброто местоположение в центъра на българската част на реката, традициите в международния превоз, включващи и този пункт, по-добрата инфраструктура, водеща към него и от страна на България, и от страна на Румъния, по-доброто митническо обслужване, по-активната местна администрация и в двете държави. Не е за пренебрегване и факта, че Русе е в първата десетка по големина на градовете в България, а Видин е най-изостаналият областен град в страната.

Постоянното нарастване на броя транспортни средства, преминаващи през моста (700 хиляди за миналата година и близо 1,4 милиона само за първите осем месеца на тази година) е свързано и с приемането на България в ЕС и свободното движение на стоки, хора и услуги и с все по-добре развиващия се туристически отрасъл в страната, който продължава да привлича все повече чужди туристи.

Според областния управител на Русе Галин Григоров, най-подходящият вариант е вторият мост при Русе да бъде част от предвидената в бъдеще магистрала Русе-Велико Търново. Сега остава местните администрации да бъдат чути и от правителствата на двете държави, за да може този проект да бъде реализиран. С усилията на две държави членки на Европейския съюз този проект е напълно възможен и е въпрос на работа, време и добро желание от двете страни.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах