Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Автомагистралата Русе - Велико Търново

09.12.2017

Автомагистралата Русе - Велико Търново

През 2018 година се планира стaртиране на изграждането на отсечката Русе-Бяла, която ще е част от магистралата Русе - Велико Търново, с дължина 133 км.

В края на тази година на дневен ред излезе строежът на още една магистрала, а именно магистралата Русе - Търново. През 2018 година се планира стaртиране на изграждането на отсечката Русе-Бяла, която ще е част от нея. Проектът бе предоставен за обществено обсъждане от АПИ през ноември, което предизвика разгорещяване на страстите в района. Изграждането на тази магистрала е провокирано от тежките инциденти, които стават в този пътнически участък и необходимостта тежкотоварният трафик да се изнесе извън населените места. Както обикновено обаче, когато стане въпрос за насъщния и икономическото положение на населените места, хората предпочитат работата и поминъка пред сигурността. Проектът за магистрала предизвика недоволството на малки населени места, които ще останат отдалечени на различно разстояние от магистралата според трите отделни проекта, оцветени в синьо, червено и виолетово, като третият е наречен „комбиниран“. Най-застрашени в това отношение са селищата в община Горна Оряховица, както и самият град Горна Оряховица. Хората от Поликраище и Първомайци заплашат с протести. И трите трасета заобикалят Горна Оряховица и селищата от региона, като най-отдалечен за тях е синия вариант. Стара истина е, че спирането на транспортния поток покрай населените места води до тяхното обезлюдяване и до забавяне на икономическото им развитие.

Агенция „Пътища“ лансира като най-удачен виолетовия /комбиниран/ вариант. Според него трасето ще е дълго 133 км и изходът на магистралата при Търново ще е при Дебелец. Между вариантите в червено и виолетово почти няма разлика като се изключи близостта до Две могили /по близо до селището е комбинираният вариант/. Във всички случаи съоръжението ще се строи в посока запад от старопрестолния град, като отдалечеността от него ще е на приблизително 5-7 километра. В същото време засегнатите населени места искат новият път да се прокара на не по-далеч от 2 км. от сегашния. След приключването на участък Русе - Бяла, следват участъците гр.Бяла - обход и обход Бяла - Велико Търново до окончателното приключване на магистралата.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах