Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Тръмп подхвана данъците

27.04.2017

Тръмп подхвана данъците

Тръмп изпълнява обещанията си за намаляване на данъци, налози и премахване на данъчните преференции. Отмяна на социалното осигуряване по Обамакеър.

Хулен от мнозина, новоизбраният американски президент Доналд Тръмп продължава да изпълнява обещанията и с последователност, която е достойна за завиждане. Поне от страна на българските избиратели, на които такова нещо не им се е случвало от десетилетия. Днес той е на път да проведе мащабна реформа по намаляване на данъците, което със сигурност ще се хареса на американците и ще компенсира отчасти загубата има заради предстоящата отмяна на социалното осигуряване по Обамакеър.

Според наблюдатели, такова намаление на налозите в Щатите не е имало от времето на Рейгън. Изглежда новият американски президент ще намери подкрепа и в Конгреса за предложенията си. Точно според обещанията си Тръмп внася предложение за намаляване на данъчната скала от 7 на три нива, съответно с ДОД по 10, 25 и 35 на сто. В допълнение два пъти нараства доходът, който не се облага на едно домакинство и той тава от 12000 на 24 000 щатски долара. Това важи за двучленно семейство.

Разбира се всичко си има цена и, за да балансира, администрацията на Тръмп премахва и доста от данъчните преференции, като запазва онези преференции, имащи отношение към лихвите по заемите за жилище, даренията и вноските за пенсии.

Тръмп обосновава идеите си с това, че по този начин ще си отдъхнат много хора със средни доходи, а облекченията, които се премахват, се ползват предимно от по-малобройната група най-заможни американци.

Те обаче също си имат своята придобивка. Самият факт, че няма да плащат данъка за социално осигуряване на неработещите и най-уязвимите групи, наречен по името на предишния президент Обамакеър, букв. „грижата на Обама“, е радост за сърцата им. Но, тук трябва да се признае, че Обамакеър беше от полза и на много американци от средната класа. Те не трябваше да плащат осигуровки за децата си – студенти например, докато сега тази отговорност отново ще легне на плещите им.

Но, така е при данъците – това, което не плаща един, плаща друг и няма измъкване...Като от смъртта.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах