Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Тръмп подхвана данъците

27.04.2017

Тръмп подхвана данъците

Тръмп изпълнява обещанията си за намаляване на данъци, налози и премахване на данъчните преференции. Отмяна на социалното осигуряване по Обамакеър.

Хулен от мнозина, новоизбраният американски президент Доналд Тръмп продължава да изпълнява обещанията и с последователност, която е достойна за завиждане. Поне от страна на българските избиратели, на които такова нещо не им се е случвало от десетилетия. Днес той е на път да проведе мащабна реформа по намаляване на данъците, което със сигурност ще се хареса на американците и ще компенсира отчасти загубата има заради предстоящата отмяна на социалното осигуряване по Обамакеър.

Според наблюдатели, такова намаление на налозите в Щатите не е имало от времето на Рейгън. Изглежда новият американски президент ще намери подкрепа и в Конгреса за предложенията си. Точно според обещанията си Тръмп внася предложение за намаляване на данъчната скала от 7 на три нива, съответно с ДОД по 10, 25 и 35 на сто. В допълнение два пъти нараства доходът, който не се облага на едно домакинство и той тава от 12000 на 24 000 щатски долара. Това важи за двучленно семейство.

Разбира се всичко си има цена и, за да балансира, администрацията на Тръмп премахва и доста от данъчните преференции, като запазва онези преференции, имащи отношение към лихвите по заемите за жилище, даренията и вноските за пенсии.

Тръмп обосновава идеите си с това, че по този начин ще си отдъхнат много хора със средни доходи, а облекченията, които се премахват, се ползват предимно от по-малобройната група най-заможни американци.

Те обаче също си имат своята придобивка. Самият факт, че няма да плащат данъка за социално осигуряване на неработещите и най-уязвимите групи, наречен по името на предишния президент Обамакеър, букв. „грижата на Обама“, е радост за сърцата им. Но, тук трябва да се признае, че Обамакеър беше от полза и на много американци от средната класа. Те не трябваше да плащат осигуровки за децата си – студенти например, докато сега тази отговорност отново ще легне на плещите им.

Но, така е при данъците – това, което не плаща един, плаща друг и няма измъкване...Като от смъртта.

Коментирай

Ако желаете да се свържем с вас, моля попълнете данните за контакт по-долу. Попълването е по избор. Данните за контакт няма да бъдат публикувани в сайта.

Все още няма коментари за тази новина. Напишете първия коментар

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах