Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

КОНТАБИЛ - технологичното счетоводство

20.03.2018

КОНТАБИЛ - технологичното счетоводство

КОНТАБИЛ - счетоводството на информационните технологии. Използване на най-добрият софтуер, с цел безупречно качество на работата и изпълняване на услугите.

Една от централните теми за счетоводството е как се води самото счетоводство, каква е счетоводната технология. Когато един предприемач доверява своето счетоводство за него е добре да знае, че то ще бъде водено правилно, точно и коректно. Затова ви предлагаме да се запознаете с нашия начин на работа.

Ние от „Контабил” ЕООД гр. Русе, желаейки да осигурим бърза и качествена услуга и вярно счетоводство си задаваме въпросите: „Каква е добрата счетоводна програма?”, „Как да съхраняваме и обработваме данните?“ и „Какво е технологично развитие на фирмата?”. За някои счетоводството е скучна и сива материя, пренаситена с терминология и сложни за разбиране изрази, но от технологията на водене на счетоводството зависи и каква информация се получава от него.

Какво е счетоводството за повечето хора?

Счетоводството като дейност има репутацията да е скучно и рутинно. За повечето хора то е неприятна бумащина. Компютрите промениха изцяло начина на водене на счетоводството и увеличиха значително ефективността на счетоводната работа. Данните, освен на хартия, се съхраняват и в компютри в електронен вид, например в бази данни. Но да водиш счетоводството на компютър не е достатъчно. Виждали сме  много фирми, в които при задаването на елементарен въпрос на счетоводителите, те забиват нос в екрана на компютъра и не могат да отговорят. Заедно с това изискванията към счетоводството се увеличават и постоянно се налага нещо да се прави "на ръка". Уж има компютри, но една и съща информация се въвежда отново и отново на различни места. От друга страна добрият счетоводен софтуер увеличава възможностите на счетоводството като цяло.

Очевидно е, че ние от „КОНТАБИЛ” искаме да ползваме най-добрия софтуер, независимо от средствата, за да осигурим безупречно качество на работата. Често накрая по-евтиното излиза по-скъпо. Обикновено е по-добре да платиш скъпо, ако се налага, но да си сигурен, че работата наистина ще бъде свършена.

Бихме могли да направим компромис и да изберем лесния вариант. Това би означавало да си вършим работата горе-долу. Вместо това ние предпочитаме да се движим напред и да се развиваме. Технологиите се подобряват непрестанно и е необходимо постоянно да си „сверяваме часовниците”, ако искаме да се борим за първото място. Всичко зависи от това колко сме готови да вложим от себе си.

Ние от „КОНТАБИЛ” действаме смело, тъй като вярваме, че качественото обслужване и изпълняване на услугите е една сериозна предпоставка клиентът да остане доволен и да избере услугите именно на нашата счетоводна къща.

Коя е добрата счетоводна програма?

Това е много важен въпрос, защото програмата предопределя това, което счетоводителят прави с нея. Счетоводството се води толкова по-добре, колкото по-добра е програмата. Лошата счетоводна програма ограничава възможностите на счетоводството.

Ние направихме огромно проучване на всички продукти на пазара.Това проучване отне години. Проучихме внимателно както най-популярните продукти, така и най-скъпите, защото баснословно скъпи продукти наистина има. Крайният извод, до който стигнахме ни изненада и разочарова. Ние не останахме доволни от нито един продукт, с който работихме.

Обикновено в програмите се случва един от следните 2 основни проблема. При самото разработване се наблюдава как счетоводителите са взели връх прекалено и програмата работи неефективно, заради погрешно конструирана база данни. Другият основен проблем е когато програмистите вземат връх и решават, че са абсолютно наясно с всичко и се получава красива на вид програма, която е само една имитация на счетоводство.

Както и сами можете да се досетите, като едни отявлени перфекционисти тези двата варианта нас не ни устройват и ние в не сме съгласни да направим компромис с тях. Решението, което сметнахме за най-правилно и перспективно, е да създадем своя собствена счетоводна програма, работеща по начина, по който искаме и проектирана така, че да отговаря на всички наши изисквания. Казано с няколко думи, да създадем програма, която отговаря на нашите нужди.

Разбира се, не можем да отречем факта, че това решение не беше взето лесно, тъй като бяхме предварително запознати със сложността на процесите, през които трябваше да премине самото създаване на програмата. Това е дълъг и сложен процес, отнемащ години. Изградихме добър екип от професионалисти, който инвестира цялото си време, умения, знания и компетенции. Резултатът е софтуер, който увеличава възможностите ни и помогна да изградим счетоводна къща „КОНТАБИЛ”.

Програмата включва:

  • Счетоводство;
  • Фактуриране;
  • Интрастат;
  • Декларации за БНБ;
  • ТРЗ и Заплати;
  • Фактуриране за клиенти;
  • Фирмени документи;
  • Комуникация с клиенти;
  • Много други,

които работят не по стандартния начин, а така че да ни помагат.
 

Фактурирането за клиенти е безплатна програма за фактуриране за клиентите на фирмата. Програмата е уеб-базирана. Има интерфейс и може да издава фактури  на български, английски и румънски език. Програмата осигурява достъп до цялото счетоводство на фирмата и могат да се генерират всички видове счетоводни справки и счетоводни отчети. По този начин клиентът може директно да контролира счетоводството на фирмата си. Предлагаме програмата за фактуриране безплатно на клиентите от една страна за да ги улесним, а също защото последващото осчетоводяване на фактурите от програмата за фактуриране е много лесно.

Резултатът от работата със създадените от нас програми се изразява в много бърза, точна и прецизна работа, без грешки, с постоянна проверка за правилността на счетоводните записвания на счетоводителите. Това помага и за решаването на огромния проблем с липсата на подготвени счетоводители на пазара на труда.

Надяваме се да помогнем вашето внимание да бъде насочено към самия прогрес на дейността, с която се занимавате и да оставите на нас документалната част, която е скучна и рутинна. За да осигурим това, ние инвестираме средства, търпение и усилия за развитието на собствен софтуер. 

Защо добрият счетоводител е важен за бизнеса?

Причините счетоводната отчетност да е важна за бизнеса, са твърде много на брой. Всяка една стопанска операция, независимо от сложността и същността си, преминава през системата на счетоводството. Всички стопански операции служат за изграждане цялостната картина за дейността на фирмата. Всичко се случва по строго определен начин и по хронологичен ред. Така се представя историята и развитието на фирмата и нейната дейност.

Що се отнася до самия бизнес,  счетоводството е основна управленска функция. Ако сте попаднали на наистина добър счетоводител, то всяка една новост, законова норма или друг вид специфика ще ви бъдат представяни навреме. Освен това не е ваше задължение да попълвате и подавате декларации в срокове. Ако счетоводната къща пропусне да направи това, то тя носи отговорност за последиците.

Не са малко онези предприемачи, които са на мнение, че работата на счетоводителя не е никак сложна. За повечето бизнесмени без опит, това е прехвърляне на фактури от едно място на друго и с това всеки би могъл да се справи, без да му е нужно специално образование, опит или стаж и без да е нужно мислене. Това обаче е една огромна заблуда, тъй като една, единствена грешка, допусната от страна на счетоводителя, би могла да се окаже изключително скъпо струваща за фирмата. Затова изборът на кантора никак не е лесна задача. Трябва да проявите внимание и прецизност, докато протича изборът ви на счетоводна къща, в ръцете на която да поверите фирмата си.

Надяваме се, че разбрахте защо добрият счетоводител е важен за бизнеса, както и подробностите за технологичното счетоводство на „КОНТАБИЛ” ЕООД гр. Русе. Ние се стремим да ви предоставим най-модерните, функционални, икономични и експресни решения, справящи се мигновени с решаването на всички казуси. Избирайки нас като ваш верен партньор, то вие си подсигурявате сигурен старт на бизнес начинанията.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах