Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Как се изчислява такса смет от 2017 г.

28.12.2016

Как се изчислява такса смет от 2017 г.

От началото на 2017 г. базата за определяне на такса смет ще се решава от общинския съвет. Удръжката няма да зависи от данъчната оценка на имота.

До 2016 г. таксата за битовите отпадъци, популярна като такса смет се изчисляваше върху данъчната оценка на недвижимия имот. От 2017 г. такса смет ще се определя  според количеството на битовите отпадъци или на ползвател и по-точно:

Чл. 67. (1) Размерът на таксата се определя в левове според количеството на битовите отпадъци.

(2) ( в сила от 01.01.2017 г.) Когато не може да се установи количеството на битовите отпадъци по ал. 1, размерът на таксата се определя в левове на ползвател или пропорционално върху основа, определена от общинския съвет, която не може да бъде данъчната оценка на недвижимите имоти, тяхната балансова стойност или пазарната им цена.

(чл. 67, ал. 2 от Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ)).

 

Коментирай

Ако желаете да се свържем с вас, моля попълнете данните за контакт по-долу. Попълването е по избор. Данните за контакт няма да бъдат публикувани в сайта.

Все още няма коментари за тази новина. Напишете първия коментар

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах