Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Съхраняване на счетоводна информация

24.12.2015

Съхраняване на счетоводна информация

Изготвеният нов закон за Счетоводната информация удължава срока за съхраняване на счетоводни документи за по-дълъг период от време.

В новия Закон за счетоводството срокът на задължително съхраняване на счетоводните документи е увеличен от 5 на 10 години:

Чл. 12. (1) Счетоводната информация се съхранява на хартиен и/или на технически носител в предприятието в следните срокове:

1. ведомости за заплати - 50 години, считано от 1 януари на отчетния период, следващ отчетния период, за който се отнасят;

2. счетоводни регистри и финансови отчети, включително документи за данъчен контрол, одит и последващи финансови инспекции - 10 години, считано от 1 януари на отчетния период, следващ отчетния период, за който се отнасят;

3. всички останали носители на счетоводна информация - три години, считано от 1 януари на отчетния период, следващ отчетния период, за който се отнасят.

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах