Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Облагане на таксиметровите превози

26.03.2016

Облагане на таксиметровите превози

Промени в закона за автомобилните превози. Трудови договори. Протести на таксиметровите шофьорите в София. Търсене на компромис. Патентен данък.

 

С промени в Закона за автомобилните превози в сила от 01 Април 2016 г. таксиметрови услуги ще могат да се извършват само от фирми превозвачи, в които таксиметровите шофьори са наети по трудов договор.

Шофьорите, които возят клиенти за собствена сметка, но от името на лицензиран превозвач, ще трябва да сключат трудов договор с превозвача или да се регистрират като превозвачи.

В резултат на протестите на таксиметровите шофьори в София при преговорите се е стигнало до идеята вместо изискването за сключване на трудови договори и съответното плащане на осигуровки, за таксиметровите шофьори да бъде въведен патентен данък, който ще бъде в размер от 300 до 1000 лева годишно в зависимост от населеното място.

 

Коментирай

Ако желаете да се свържем с вас, моля попълнете данните за контакт по-долу. Попълването е по избор. Данните за контакт няма да бъдат публикувани в сайта.

Все още няма коментари за тази новина. Напишете първия коментар

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах