Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Облагане на таксиметровите превози

26.03.2016

Облагане на таксиметровите превози

Промени в закона за автомобилните превози. Трудови договори. Протести на таксиметровите шофьорите в София. Търсене на компромис. Патентен данък.

 

С промени в Закона за автомобилните превози в сила от 01 Април 2016 г. таксиметрови услуги ще могат да се извършват само от фирми превозвачи, в които таксиметровите шофьори са наети по трудов договор.

Шофьорите, които возят клиенти за собствена сметка, но от името на лицензиран превозвач, ще трябва да сключат трудов договор с превозвача или да се регистрират като превозвачи.

В резултат на протестите на таксиметровите шофьори в София при преговорите се е стигнало до идеята вместо изискването за сключване на трудови договори и съответното плащане на осигуровки, за таксиметровите шофьори да бъде въведен патентен данък, който ще бъде в размер от 300 до 1000 лева годишно в зависимост от населеното място.

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах