Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Изкуствен интелект

20.03.2016

Изкуствен интелект

Програма разработка на Гугъл Диипмайнд победи най-добрия играч на играта Го. Какво представлява изкуствения интелект и програмата АлфаГо.

Компютърната програма AlphaGo в мач от 5 партии победи с резултат 4:1 световния шампион по Го – кореецът Лий Седол.

Мачът беше игран в Сеул, Южна Корея между 9-ти и 15-ти март 2016 г.

Компютърната програма AlphaGo е разработена от базираната във Великобритания фирма Google Deepmind.

Го е древна игра на повече от 2500 години, която се играе от двама противници на дъска с размери 19 на 19 квадратчета. Противниците поставят на дъската последователно бели и черни камъчета и целта е да се заеме колкото се може по-голяма територия от дъската. Ако камъчета от единия цвят заобиколят противниковите камъчета, ги вземат. Печели страната, която владее по-голяма територия от дъската в края на играта.

Играта Го е популярна в източна Азия – в Китай, Япония и Корея. Играта Го се смята за значително по-сложна от шаха и компютър не е в състояние да изчисли всички варианти.

Компютърната програма AlphaGo използва изкуствен интелект и се е самообучавала, играейки милиони партии сама срещу себе си.

Може би в бъдеще изкуственият интелект ще може да води счетоводство и ще бъде използван от данъчните органи за проверки на данъчно задължените лица.

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах