Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Гърция избягна фалита

24.07.2015

Гърция избягна фалита

На каква цена Гърция избягна фалит? До какво ще доведе увеличението на пенсионната възраст и повишаването на Данък добавена стойност.

След дълги преговори Гърция постигна споразумение с кредиторите от ЕС. Гръцкият парламент прие закони, с които увеличи ДДС, прие план за увеличаване на пенсионната възраст и останалите условия на кредиторите за започване на преговори по нова спасителна програма. На 21.07.2015 г. Гърция получи финансиране от 7.2 милиарда евро, с които разплати просрочените задължения към МВФ и Европейската централна банка.  На 24.07.2015 г. дневното ограничение на банковите преводи на фирмите беше повишено до 100 000 евро.

В резултат на кризата се очаква много гръцки предприемачи да открият фирми в България или да преместят фирмите си в България.

Коментирай

Ако желаете да се свържем с вас, моля попълнете данните за контакт по-долу. Попълването е по избор. Данните за контакт няма да бъдат публикувани в сайта.

Все още няма коментари за тази новина. Напишете първия коментар

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах