Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

На Дунав мост приемат и кешови плащания от шофьори на камиони

09.07.2017

На Дунав мост приемат и кешови плащания от шофьори на камиони

Нова наредба позволява на шофьорите плащане в брой на таксата за преминаване на Дунав мост при Русе с цел по-редки задръствания с тежкотоварни камиони.

Очаква се трафикът на Дунав мост при Русе да стане по-поносим, а задръстванията на тежкотоварни камиони да стават все по-редки. Причината е, че държавата е решила да облекчи процеса на издаване на винетки на шофьорите, като разреши и касови плащания на винетките. Досега плащанията бяха възможни само чрез банкови карти, а много от шофьорите нямах такива и това създаваше хаос и объркване на границата, като тези, които нямат карти, обикновено търсят някой, който да им плати таксата с карта и след това да се разплатят с него. Така един цивилизован начин на плащане се беше превърнал в пречка за нормалното функциониране на трафика, вместо да бъде обратното. Вината в случая обаче не е на държавата, която чрез безкасовите плащания ограничава корупционните практики, а на фирмите, които не предоставят такива служебни банкови карти на шофьорите си.

Надеждите са, че с новата наредба, която позволява и плащанията кеш, опашките ще намалеят през тежкия летен сезон. Според началника на митница Русе Венцислав Халаджов от една седмица служителите на митницата вече са получили и заповед да приемат плащания и в брой, а не само безкасово.

За да се подпомогне летния сезон на Митница Русе са изпратени и допълнителни служители, които да подсилят обслужването във времето на лятната ваканция и многобройните коли, запътили се към Черноморските ни курорти.

Разбира се поток има и в обратна посока. Ако вие сте от тези, които са се запътили към Румъния, трябва да знаете, че там винетката е електронна и всъщност е една касова бележка с данните на колата ви. Трябва да пазите тази касова бележка през цялото време на преминаване през страната.

За леки коли винетките в Румъния за 7, 30, 90 дни и година са съответно 3,7, 13 и 28 евро.

За товарните автомобили от 3,5 до 12 тона има и дневни винетки от по 4 и 7 евро на ден.

Дневните винетки за камионите варират от 6 до 35 евро според големината, месечните от 16 до 91 евро, тримесечните от 13 до 210 евро, а годишните от 28 до 560 евро.

Коментирай

Ако желаете да се свържем с вас, моля попълнете данните за контакт по-долу. Попълването е по избор. Данните за контакт няма да бъдат публикувани в сайта.

Все още няма коментари за тази новина. Напишете първия коментар

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах