Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

На Дунав мост приемат и кешови плащания от шофьори ...

09.07.2017

На Дунав мост приемат и кешови плащания от шофьори ...

Нова наредба позволява на шофьорите плащане в брой на таксата за преминаване на Дунав мост при Русе с цел по-редки задръствания с тежкотоварни камиони.

Очаква се трафикът на Дунав мост при Русе да стане по-поносим, а задръстванията на тежкотоварни камиони да стават все по-редки. Причината е, че държавата е решила да облекчи процеса на издаване на винетки на шофьорите, като разреши и касови плащания на винетките. Досега плащанията бяха възможни само чрез банкови карти, а много от шофьорите нямах такива и това създаваше хаос и объркване на границата, като тези, които нямат карти, обикновено търсят някой, който да им плати таксата с карта и след това да се разплатят с него. Така един цивилизован начин на плащане се беше превърнал в пречка за нормалното функциониране на трафика, вместо да бъде обратното. Вината в случая обаче не е на държавата, която чрез безкасовите плащания ограничава корупционните практики, а на фирмите, които не предоставят такива служебни банкови карти на шофьорите си.

Надеждите са, че с новата наредба, която позволява и плащанията кеш, опашките ще намалеят през тежкия летен сезон. Според началника на митница Русе Венцислав Халаджов от една седмица служителите на митницата вече са получили и заповед да приемат плащания и в брой, а не само безкасово.

За да се подпомогне летния сезон на Митница Русе са изпратени и допълнителни служители, които да подсилят обслужването във времето на лятната ваканция и многобройните коли, запътили се към Черноморските ни курорти.

Разбира се поток има и в обратна посока. Ако вие сте от тези, които са се запътили към Румъния, трябва да знаете, че там винетката е електронна и всъщност е една касова бележка с данните на колата ви. Трябва да пазите тази касова бележка през цялото време на преминаване през страната.

За леки коли винетките в Румъния за 7, 30, 90 дни и година са съответно 3,7, 13 и 28 евро.

За товарните автомобили от 3,5 до 12 тона има и дневни винетки от по 4 и 7 евро на ден.

Дневните винетки за камионите варират от 6 до 35 евро според големината, месечните от 16 до 91 евро, тримесечните от 13 до 210 евро, а годишните от 28 до 560 евро.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах