Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Данъчен №1 става зам.-министър, наследява го жена

14.05.2017

Данъчен №1 става зам.-министър, наследява го жена

Бойко Атанасов заема длъжността заместник-министър на финансите. Заместничката му Галя Димитрова заема освободното място във финансовата администрация.

Рокадите във финансовата администрация на държавата бяха едни от първите, с които се зае новото правителство. Ръководството на Националната агенция по приходите е сериозна длъжност и първоначално новината от изминалата седмица, че сменят изпълнителния директор на Националната агенция по приходите (НАП) Бойко Атанасов звучеше по-скоро отрицателно за него. Без никаква допълнителна информация медиите преписаха една от точките на първото заседание на Министерския съвет и тя прозвуча многозначително. Без допълнителен коментар тази новина изглеждаше сякаш шефът на НАП се е провинил и ще бъде отстранен от длъжност. Чак ден по-късно стана ясно, че тогавашният изпълнителен директор на НАП Бойко Атанасов напуска поста си, за да заеме по-висока, а не по-ниска позиция. Той е назначен за заместник-министър на финансите, който ще отговаря за приходните агенции. Освен него в Министерството на финансите има още двама назначени нови заместник-министри, които са Маринела Петрова и Кирил Ананиев – и двамата дългогодишни служители на финансовото ведомство.

На овакантеното място на Бойко Атанасов като шеф на НАП е назначена представителка на нежния пол. Това е досегашният заместник на Атанасов Галя Димитрова, което доказва, че новият-стар министър на финансите не иска да прави никакви резки движения в структурирането на екипа си.

Вече е намерен човек за оглавяване и на една от най-важните подгласни агенции в ресора на Атанасов – Агенция „Митници“. Това главоболно място ще заеме главният секретар на МВР от второто правителство на ГЕРБ Георги Костов, който беше отстранен от длъжност по време на служебното правителство на Огнян Герджиков. Въпреки че на досегашната директорка на Агенция „Митници“ е било предложено да остане в агенцията като заместничка на Костов, тя е предпочела да се върне на работа в Министерството на финансите. Така кръгът се затваря и рокадите във финансовия ресор като че ли приключиха, а единственото изцяло ново лице за системата е Георги Костов.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах