Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Биткойн чупи рекорди

04.11.2017

Биткойн чупи рекорди

Криптовалутите все по-често се използват за платежно средство. Съмнения за спекулации и финансов балон. Биткойн на борсата. Инвеститорите са предпазливи.

Невиждано поскъпване отбеляза най-известната криптовалута в света биткойн, след като достигна стойност от $7454 миналата седмица. Това прави поскъпване от близо 100 % за една година. Точно преди 12 месеца биткойнът струваше около $4000. В далечното минало, макар и само преди 4-5 години, остана курсът от под сто долара за биткойн, когато новата валута още пробиваше. Всъщност поскъпването продължава вече повече от година, тъй като това е пето тримесечие, през което стойността му върви само нагоре. Всичко това показва, че биткойнът се използва от все повече хора по света. Във философията на неговия замисъл, чийто създател така и никога не бе идентифициран, е тази валута да качва стойността си толкова повече, колкото повече се използва. Песимистите побързаха да предупредят, че балонът „биткойн“ скоро може да се спука и че инвестирането в него с едничка цел печелене на пари е кристална дефиниция за спекулация. Това обаче е само едната страна на монетата, защото биткойнът все повече се използва и като платежно средство. В някои от най-големите градове в света вече има банкомати, на които можеш да обмениш биткойн срещу стандартна валута.

Грандиозното поскъпване на биткойна доведе дотам, че един от най-големите оператори в света с криптовалутата СМЕ обяви, че ще търгува фючърсни сделки с нейната стойност. Това съобщение налива вода в мелницата на поддръжниците на най-популярната криптовалута, които подчертават, че на практика нейната употреба ще се разшири още повече и тя ще се използва дори по-широко отпреди. В нея ще могат да инвестират цели институции, макар че анализаторите прогнозират предпазливост от страна на крупните инвеститори. И в момента договорите на всички оператори на биткойна предупреждават, че в нея не бива да се инвестира повече, отколкото можете да изгубите. Причината е, че никой не знае как точно ще се развива нейното бъдеще.

В момента капитализацията на биткойн се изчислява на $122 милиарда, а тази на всички видове криптовалути – на над $200 милиарда.

Коментирай

Ако желаете да се свържем с вас, моля попълнете данните за контакт по-долу. Попълването е по избор. Данните за контакт няма да бъдат публикувани в сайта.

Все още няма коментари за тази новина. Напишете първия коментар

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах