Счетоводна къща Контабил Русе
< Назад

Полезно

.

Биткойн чупи рекорди - Счетоводна къща Контабил

04.11.2017

Биткойн чупи рекорди - Счетоводна къща Контабил

Криптовалутите все по-често се използват за платежно средство. Съмнения за спекулации и финансов балон. Биткойн на борсата. Инвеститорите са предпазливи.

Невиждано поскъпване отбеляза най-известната криптовалута в света биткойн, след като достигна стойност от $7454 миналата седмица. Това прави поскъпване от близо 100 % за една година. Точно преди 12 месеца биткойнът струваше около $4000. В далечното минало, макар и само преди 4-5 години, остана курсът от под сто долара за биткойн, когато новата валута още пробиваше. Всъщност поскъпването продължава вече повече от година, тъй като това е пето тримесечие, през което стойността му върви само нагоре. Всичко това показва, че биткойнът се използва от все повече хора по света. Във философията на неговия замисъл, чийто създател така и никога не бе идентифициран, е тази валута да качва стойността си толкова повече, колкото повече се използва. Песимистите побързаха да предупредят, че балонът „биткойн“ скоро може да се спука и че инвестирането в него с едничка цел печелене на пари е кристална дефиниция за спекулация. Това обаче е само едната страна на монетата, защото биткойнът все повече се използва и като платежно средство. В някои от най-големите градове в света вече има банкомати, на които можеш да обмениш биткойн срещу стандартна валута.

Грандиозното поскъпване на биткойна доведе дотам, че един от най-големите оператори в света с криптовалутата СМЕ обяви, че ще търгува фючърсни сделки с нейната стойност. Това съобщение налива вода в мелницата на поддръжниците на най-популярната криптовалута, които подчертават, че на практика нейната употреба ще се разшири още повече и тя ще се използва дори по-широко отпреди. В нея ще могат да инвестират цели институции, макар че анализаторите прогнозират предпазливост от страна на крупните инвеститори. И в момента договорите на всички оператори на биткойна предупреждават, че в нея не бива да се инвестира повече, отколкото можете да изгубите. Причината е, че никой не знае как точно ще се развива нейното бъдеще.

В момента капитализацията на биткойн се изчислява на $122 милиарда, а тази на всички видове криптовалути – на над $200 милиарда.

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация прочетете ТУК.

Разбрах